Неформалне обуке


Оснивачи Заједнице су повремено организовали неформалне обуке као огледне, смеле или корисне иновације.Такве су:

Праксу неформалних облика стручног усавршавања наставићемо, при чему предност имају чланови ЗУС-а. ЗУС издаје потврде и за неформалне облике (неакредитоване) стручног усавршавања.

Обуке и семинари - најаве

ELLO Weekly

поставио/ла Славица Јурић 6. 2. 2017. 14:59   [ ажурирано 6. 2. 2017. 15:33 ]

Поред редовних онлајн часова конверзације који се одржавају у виртуелној учионици, по први пут вам нудимо прилику да усавршите своје познавање енглеског језика кроз петонедељни онлајн тематски курс ELO Weekly као облик неформалног стручног усавршавања.

Циљ 

Циљ овог курса је да полазницима омогући да код своје куће, у време и на начин који им највише одговара планирају и прилагоде својим потребама рад на курсу да би усвојили, проширили и применили своја знања и вештине енглеског језика.

Начин и динамика рада 

ELO Weekly курс одвија се на два нивоа: 
 • почетном
 • средњем 
Курс ће се одржавати на платформи за онлајн учење која највише одговара мултимедијалним садржајима и оваквом начину рада. 
Предвиђено је да се свака тема обрађује једну недељу (7 дана) и зато су садржаји разврстани у седам категорија. 
Полазницима препуштамо да сами испланирају и одреде распоред, време и начин рада, а једино се час конверзације уживо одржава у одређеном и увек истом термину као и предаја писаних задатака. У зависности од потреба полазника и динамике рада, рад у оквиру теме се може и продужити за који дан.

Теме и садржаји 

Теме су прилагођене одраслим полазницима запосленим у образовању, а мноштво мултимедијалних садржаја је пропраћено интерактивним вежбама.
У оквиру сваке од пет тема очекују вас увек доступни садржаји:
 • вокабулар (учење нових речи и увежбавање усвојених)
 • граматика (усвајање граматичких структура, правила и примене)
 • слушање (развијање вештине разумевања текста са аудио или видео записа и у живој комуникацији)
 • читање (развијање вештине разумевања писаног текста – прилагођеног или аутентичног)
 • писање (развијање вештине писања краћих или дужих текстова употребљавајући одговарајући вокабулар и граматичке структуре)
 • дискусија (развијање вештине комуникације у писаном формату и аутентичном контексту)
 • бонус ресурси (велики број додатних корисних и забавних материјала)
 • + онлајн час уживо у виртуелној учионици (комуникација у реалном времену са предавачем и осталим полазницима у једној од најсавременијих виртуелних учионица) 

НЛП у школи

поставио/ла Славица Јурић 16. 3. 2016. 15:47   [ ажурирано 30. 12. 2017. 09:16 ]

Уметност комуницирања – тајна успешних

Kомуникација је у основи свих наших односа.  Састојак без кога се не може.

Када је комуникација квалитетна, остварујемо успешне резултате.

Комуникација је вештина која се учи, негује и унапређује.

 За све Вас који желите да унапредите своју комуникацију, освежите своје вештине комуникације и постанете уметници у овој вештини, организујемо нови циклус вебинара ,,Уметност комуницирања – тајна успешних'', неформалну обуку са циљем да помогне просветним радницима у Србији, да их мотивише и оснажи за изазове на које свакодневно наилазе.

Предавања - вебинари

Вебинари ће се одржавати једном недељно, током пет недеља – сваког петка у новембру и децембру, у трајању од 90 минута. Полазници са територије целе Србије имаће прилику да онлајн, комфорно, из свог дома посвете време и своју пажњу следећим темама:

 1. Уметност комуницирања – како то ради? (НЛП комуникацијски модел, методологија, настанак, зачетници, намере, дефиниција) 
 2. Како успешни размишљају? (Основни принципи) 
 3. Similis simile gaudet (Шта значи склад и чему служи?
 4. Успех или неуспех?  (Повратна информација, занемарени ресурс) 
 5. Програм твог компјутера (Шта каже огледало?)

Коме су намењени ови вебинари?

Учешћем на овим вебинарима добијате прилику да будете међу првима, и део једног пионирског подухвата - једина НЛП обука у Србији, намењена искључиво просветним радницима и прилагођена њиховим специфичним потребама. Бићете у прилици да размењујете идеје, увиде, решења са онима који Вас најбоље разумеју, а то су ваше колеге.
Ова обука је за Вас уколико сте радознали, отворени за ново, волите да учите, желите да будете узор другима,  и себе доживљавате као мотиватора, иноватора и лидера; верујете да ново доба носи нова учења, волите да примењујете нова знања, волите своје ученике и свој посао, или бисте такви желели да постанете.
Или сте се можда мало уморили? Дигли руке? Мислите да не знате како даље и верујете да је око вас пуно изазова на које не знате како да одговорите? Желите, а не знате како? Ова обука је за Вас. Придружите нам се.

Предавач

Бранислава Симовић, професор енглеског језика и НЛП тренер

Шта је НЛП

НЛП (неуро-лингвистичко програмирање) је светски призната методологија, која своју примену налази у свим областима људског деловања, тачније где год комуницирате

Помаже Вам да боље упознате себе, да разумете друге, а као резултат добијате квалитетне односе, вештине да ефикасно решавате проблематичне ситуације, више самопоуздања, успех у ономе што радите и најзад, унутрашњи мир.

Више о НЛП-у можете сазнати на следећој веб страници: 

 http://nlpcentar.com/o-nlp-u/


Услови

 • Број радних сати: 20 (5 сати вебинара и 15 сати рада између вебинара) 
 • Број полазника у групи: 6-10 
 • Период одржавања: 11.11.2016. – 02.12.2016. 
 • Промотивна цена за циклус од 5 вебинара и активости између вебинара: 3000 динара, а за чланове ЗУС-а 2500 динара. 
 • Начин плаћања: Плаћање је могуће извршити одједном или у 3 рате; прву рату потребно је уплатити до почетка обуке, другу до 25. новембра 2016. године, а трећу до 7. децембра 2016. године. 
 • Пријављивање: до 09. новембра 2016. године попуњавањем обрасца за пријаву на дну ове странице или директно на следећем ЛИНКУ 

Контакт

За сва додатна питања можете се обратити на имејл: coachbraintrain@gmail.com 

Образац за пријаву попуните испод или ОВДЕ.

Школа енглеског језика

поставио/ла Славица Јурић 4. 6. 2015. 20:58   [ ажурирано 30. 12. 2017. 13:33 ]

English Lessons Online

Заједница која учи ,,СаЗнање'' организује редовне онлајн школе енглеског у зимском и летњем семестру са могућношћу учења на три нивоа знања.  

Ако сте заинтересовани да се дружите усавршавајући енглески језик и учите  у опуштеној атмосфери, од куће, можете да се пријавите и распитате на сестринском сајту ЗУС-а: Енглески онлајн.

За сва додатна питања можете да се обратите на адресу:  elo@zajednicaucenja.edu.rs

1-3 of 3