Зимска школа Вебциклопедија 2

поставио/ла Славица Јурић 21. 3. 2015. 14:54   [ ажурирано 30. 12. 2017. 13:14 ]
Акредитовани онлајн стручни скуп - зимска школа Вебциклопедија 2: Изокренута учионица и веб-алати за њену примену од 16. априла до 16. маја 2015.

Тема  

Друга онлајн школа Вебициклопедија посвећена је актуелном  концепту изокренуте учионице и веб-алатима који технолошки подржавају њену примену. Реч о савременом концепту Flipped Classroom - једне врсте проактивне наставе по којој ученици наставне садржаје проучавају код куће како би на час дошли спремни за дубље проучавање теме, примену, проблеме, расправу, оглед... у зависности од наставног садржаја који је проучаван и од задатака које наставник осмисли. Од тога како ће наставник припремити материјале које ученици самостално проучавају код куће увелико зависи да ли ће се ученици приволети оваквом методу рада. На пролећној школи (по Правилнику нема пролећних школа па смо је везали за зиму - зимска школа) упознаћемо се технолошком подршком овом концепту, односно веб-алатима путем којих наставници могу да припреме занимљиве лекције за проучавање код куће. 

Предавачи и модератори

Предавачи и модератори скупа, чланови Заједнице, својевремено су међу првима у Србији (2012. године) завршили обуку о изокренуто учионици: Катарина Алексић, Славица Јурић и Марија Јовић. Стручни скуп биће прилика да се размене знање, али и прилика да се размене искуства са онима који примењују овај метод који и јесте и није нов. 

Начин рада

Главна платформа на којој ће се летња школа одвијати јесте Едмодо - српски поддомен, који је идеалан за изокренуту учионицу, па ће већ сам концепт стручног скупа бити пример организовања изокренуте учионице. Пријављенима чије школе немају налог на Едмодо-заједници Србије, биће благовремено отворени налози за школе. У случају да не могу или не смеју да отварају школски налог, биће придружени посебно оформљеној групи. 
Детаљни садраји и методологија по којој ће се рад одвијати налази се агенди коју можете да преузмете. 
Број полазника је ограничен на 100. 

Услови и пријављивање

Цена школе је 1.800 динара, а 1.400 за чланове ЗУС-а који су платили чланарину за 2015. годину. 
Стручни скуп је намењен напредним корисницима ИКТ.
Пријављивање траје до 13. априла 2015. године попуњавањем електронског обрасца на страницама нашег сестринског сајта Вебциклопедија.  
Даље инструкције о уплати и упису на Едмодо очекујте путем имејла.
За додатне информације обратите се на имејл: strucniskupovi@zajednicaucenja.edu.rs

Comments