2016. Редовна скупштина

поставио/ла Славица Јурић 18. 12. 2016. 14:56   [ ажурирано 30. 12. 2017. 15:51 ]
 У складу са одлуком Скупштине у фебруару 2016. по којој ћемо скупштине одржавати једном годишње у децембру уживо (ако има средстава), 
17. децембра 2016. године одржана је скупштина у просторијама УСПРС.
Простор је био вишеструко инспиративан: налази се у самом центру мада смо зграду једва нашли; припада удружењу које се такође бори за бољи статус просвете; икона Светог Саве и одлично изабран цитат испод ње као да су утицали на добру вољу, радну атмосферу и савесно одлучивање:

Нека се повинује новодошавши ономе који је пре дошао, неписмени писменоме, неуки образованоме и млађи старијем.

Најважније одлуке Скупштине
  • Изабрани су нови председници секција: Милијана Петровић за председника Секције за стручно усавршавање, Сузана Стојадиновић Павловић за председника секције за информисање и односе са јавношћу. Ранији председници поднели су оставку, односно искључени због неодзивања и нерада. 
  • Поред С. Јурић додато је још једно лице за заступање - Мира Меглић из Београда, а арнији заступници брисани.
  • По сопственом захтеву два члана Надзорног одбора су разрешена, а изабрана два нова члана: Ленче Радосављевић и Биљана Арсенијевић која је и председник НО:
Најважнији закључци скупштине
  • Ради једноставнијег функционисања и боље повезаности секција и због природне испреплетености многих активности секције ће убудуће функционисати заједно - одржавати заједничке састанке, писати заједнички план и извештај. 
  • Одговорност појединаца који су активни чланови је појачана и њихово изашњавање садржи конкретне активности и задужења, а од председника секција очекује се да ЗУС буде приоритет одмах иза школских и личних обавеза уколико су се прихватили да буду председници. 
  • Вебинар клуб као активност која је била у великој кризи, наставиће са радом као серија вебинара у одређеном временском периоду и о одређеним темама, а потврде о вебинарима моћи ће да добиују и нечланови ЗУС уз надокнаду од 300 динара.
  • Већа аутономија активних чланова подстиче се тиме што свако од њих може да покрене сопствене независне активности (неформалне обуке, издавачке подухвате, пројекте са ученицима и другим актерима) које ће ЗУС да процени и подржи. 
  • За поједине администраторске и друге послове биће обучени други активни чланови како се ти послови не би сводили само на С. Јурић, и како би се подстакла независност и предузимљивост других чланова. 
Након званичног дела скупштине, добра атмосфера пренета је и дружење настављено у истоименој кафани. Да, кафана се зове Скупштина.    


Скупштина - децембар 2016.

Comments